HomePage > Zapisnik sa zatvaranja naučno-stručnog skupa
Program rada Simpozijuma

ZAPISNIK
sa zatvaranja naučno-stručnog skupa

INFOTEH 2003
26.03.2003. godine u 16:30 časova

Prof. dr Božidar Krstajić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Srpskom Sarajevu, se zahvalio prisutnima na učešću u radu Skupa i pozvao prof. dr Slobodana Milojkovića, predsednika Organizacionog i Programskog odbora INFOTEH 2003, da podnese izveštaj o radu skupa.
Prof. Milojković je podneo sledeći izveštaj:

Rad Simpozijum je organizovan u šest sekcija:
A. Primjena računarske tehnike i informatike u sistemima upravljanja
B. Informaciono komunikacioni sistemi i tehnologije, po delovima: B-I, B-II, B-III
C. Informacioni sistemi u proizvodnim tehnologijama
D. Informacione tehnologije u oblasti elektroenergetike
E. Informacioni sistemi i upravljanje poslovnim procesima
F. Informacione tehnologije u drugim oblastima od šireg interesa
Ukupno je prijavljeno 110 radova, pristiglo je 98 radova, a izložena su 73 rada. Primetno je da veći broj radova nije izložen, jer autori nisu mogli da prisustvuju zbog nedostatka materijalnih sredstava. Specifičan je slučaj sa sekcijom B-II, a organizator će se pobrinuti da se ovakav slučaj više ne ponovi.

Pored prezentiranih radova, jedna firma je prezentirala svoj program rada, a tri firme su postavile svoju izložbu. Izostala je jedna najavljena prezentacija.

Na skupu je učestvovalo oko 150 učesnika. Primetno je prisustvo većeg broja mladih učesnika koji su imali priliku i da izlože svoje radove. Pored toga izloženo je 9 studentskih radova. Posećenost sesijama je zadovoljavajuća.

Tokom Skupa održan je i Okrugli sto: Nove tehnologije i mogućnosti industrijske proizvodnje u malim (tranzicionim) zemljama. Uvodno izlaganje podneo je dr Milojko Lazić, a više učesnika je govorilo po pojedinim tačkama iz programa Okruglog stola ili je uzelo učešće u diskusiji. Napravljen je predlog zaključaka, koji je putem oglasne table bio dostupan na uvid svim učesnicima. Konačan zaključak sa Okruglog stola je sačinjen i biće dostavljen odgovarajućim institucijama u Republici Srpskoj i Srbiji i Crnoj Gori (zaključke možete naći na web prezentaciji www.infoteh.rs.ba).

Po podnošenju izveštaja prof. dr S. Milojković je pozvao prisutne da iznesu svoje primedbe, sugestije i komentare. Izneto je nekoliko sugestija:
- Treba uključiti u rad Skupa i one institucije koje se bave informacionim tehnologijama i menadžmentom, pre svega Fakultet organizacionih nauka iz Beograda. (N. Vuković)
- Na INFOTEH-u u 2004. godini, treba održati Okrugli sto sa temom: Reforma obrazovanja. (V. Malbaša).
- U časopisu Elektroncs čiji su urednici prof. dr B. Dokić i prof. dr M. Stojić treba objaviti odabrane najbolje radove sa ovog Infoteh-a. Predlog će dostaviti gost urednik prof. dr S. Milojković. (M. Stojić)

Prof. dr S. Milojković, predsednik Organizacionog i Programskog odbora, je proglasio Skup zatvorenim i najavio novi Skup za 2004. godinu, napominjući da je sledeće godine 20 godina od održavanje Olimpijade na Jahorini.

  Za Organizacioni i Programski odbor

Prof. dr Slobodan Milojković

Top